preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Mihanovića Klanjec

vijesti

Obavijest i upute za roditelje budućih prvašića

Autor: JELENA Bošnjak, 15. 6. 2020. 11:18

Poštovani roditelji budućih prvašića!

          Ovim putem Vas obavještavamo o rasporedu i uputama vezanim za pregled djece prije upisa u 1. razred osnovne škole za školsku godinu 2020./2021.

          Prema članku 7. Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava, povjerenstvo škole donosi mišljenje, između ostalog, na temelju razgovora s djetetom i roditeljem.

Pregledi radi utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta odvijat će se u prostorijama škole u dva termina:

·         Stručne suradnice će obaviti testiranje djece radi utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta 29. i 30.6.2020., prema rasporedu. Molimo roditelje da na dan testiranja koje provode stručne suradnice za sobom ponesu OIB djeteta.

·         Dana 9.7., 10.7., 13.7. i 14.7.2020. će preglede obavljati školska liječnica nakon čega će roditelji u školi odmah moći obaviti i upis djeteta.

          Sukladno preporukama HZZJZ, u provedbi postupka utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u osnovnu školu neophodno se pridržavati sljedećeg: 

• održavanje fizičke udaljenosti između osoba (1,5m) (roditelj/staratelj i njegovo dijete ne trebaju održavati razmak),

• pojačane higijene ruku (dezinfekcija ruku kod ulaska i izlaska u ustanovu), korištenje vlastite olovke i gumice kod pisanja koju roditelj odnosno dijete donosi i odnosi sa sobom,

• odgoditi dolazak osoba (djece i roditelja) s povišenom tjelesnom temperaturom i/ili respiratornim smetanjem te osoba sa sumnjom na zarazu s COVID-19,

•    samo jedan roditelj smije biti u pratnji, a dijete i roditelj moraju doći točno u termin i ne smiju se zadržavati dulje nego što je potrebno

          Sukladno epidemiološkim mjerama i preporukama, prije ulaska u ustanovu, djeci i pratnji će se mjeriti tjelesna temperatura. Djeca i odrasli u pratnji s febrilitetom i respiratornim simptomima neće biti primljeni. Preporuka je da dijete i roditelj imaju maske.

Pri ulasku u školu roditelj će dobiti Izjavu o mogućem riziku zaraze SARS-CoV-2 virusom za sebe i dijete jer jedino zdravi mogu pristupiti pregledu.

Za sve upite možete se obratiti stručnim suradnicama socijalnoj pedagoginji Jeleni Bošnjak te pedagoginji Mariji Jelinić na broj telefona 049/550-332.

Popis dokumentacije koju je potrebno donijeti na dan pregleda kod školske liječnice (9.7., 10.7., 13.7. i 24.7.2020.):

•    upitnik s anamnestičkim podacima koji ispunjava roditelj

·    zdravstvenu iskaznicu djeteta

•    preslike cjepne iskaznice ili ispis cijepljenja iz pedijatrijskog kartona

•    kopiju povijesti bolesti u slučaju kroničnog oboljenja, kopiju nalaza logopeda i/ili psihologa, kopiju Rješenja o tjelesnom oštećenju

•    zubnu putovnicu (nije obavezna, donijeti ukoliko je roditelj uspio realizirati pregled, a ako nije, dostavit će početkom nove nastavne godine)

•    laboratorijske nalaze krvi i urina test trakom (nisu obavezni, donijeti samo ako su uspjeli obaviti ili ako imaju nalaz)

Za sve upite možete se obratiti školskoj liječnici:

GREDIČAK MARICA, dr.med.spec.školske med.

PETRA GROZAJ, bacc.med.techn.

Br. telefona: 049/264-047, mob. 091/738 8863

 

Veselimo se Vašem dolasku! 

                                                                                    Stručna služba škole


 

     

 [više]

HAKOM objavio video i brošure o sigurnosti djece na Internetu

Autor: Marijo Balašković, 17. 12. 2019. 13:10

Hakom je objavio video i brošure o zaštiti djece na Internetu. Video možete pogledati ovdje, a brošure ovdje.

 [više]

 Kutak za roditelje

 

Kućni red

Kliknite na sliku kako biste pogledali Kućni red škole!

Kliknite na sliku kako biste vježbali za natjecanje!!

Kliknite na Dabar pristup natjecanju

 

Blog Novinarske grupe

OŠ Antuna Mihanovića, Klanjec

CMS za škole logo
Osnovna škola Antuna Mihanovića Klanjec / Lijepe naše 41, HR-49290 Klanjec / os-amihanovica-klanjec.skole.hr / ured@os-amihanovica-klanjec.skole.hr
preskoči na navigaciju