DAN KRUHA
Autor: Tamara Harapin, 15. 10. 2023.
Blago danu koji počne mirisima kruha. Kad se jesen prišulja i zamiriše svojim plodovima, to je znak da moramo zahvaliti svemu što na Zemlji raste i hrani nas. Dan kruha uvijek nas podsjeti da trebamo biti zahvalni Bogu za dar života i prirode, a ove godine proslavili smo ga 12. listopada na malo drugačiji, skromniji način. Marljive ruke polaznika karitativne grupe, vjeroučiteljica i kuharica ispekle su kruh i kolačiće čiji se miris širio školskim hodnicima cijelo jutro. Vrijedne kuharice zamijesile su kruh upotrijebivši kukuruzno, pšenično i obično bijelo brašno te griz i palentu. Vjeroučiteljice i učenici u školi su prije nastave napravili raznovrsne kolačiće s domaćim pekmezom. Župnik fra Drago Brglez blagoslovio je slastice i sve prisutne, a djeca su donijela domaći pekmez te ga mazala na fini, topli kruh. U nastavku pogledajte fotografije.














