preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Mihanovića Klanjec

 > Naslovnica
Vijesti

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Autor: Melita Ulama, 17. 11. 2020.

U skladu s epidemiološkim mjerama u našoj školi  u utorak 17. 11. 2020. obilježili  smo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje  online. Susret učenika sedmih i osmih razreda s braniteljima organiziran je putem Teams aplikacije u sustavu Office 365.

U svojim razredima u matičnoj, u područnoj školi  i  kod kuće učenici su imali prilike slušati naše goste predavače predsjednika UDVDR Krapinsko – zagorske županije mr. crim. Josipa Horvatina  i člana udruge gospodina Željka Posavca.

Učenici su unaprijed predavačima poslali pitanja o tome što bi voljeli znati o Vukovaru. Predavanje je bilo vrlo zanimljivo pa su  učenici  doznali kako i zašto je napadnut Vukovar, o  vukovarskoj bolnici i njezinoj ulozi u ratu te o žrtvama Vukovara. Doznali su zašto je Vukovar postao simbol hrvatskog otpora nadmoćnijem neprijatelju.

Na taj način u našoj školi odali smo počast braniteljima Vukovara kao i svim ostalim hrvatskim braniteljima koji su dali nemjerljiv doprinos obrani Hrvatske. (Jadranka Husnjak)

Zahvaljujemo našim gostima i predavačima što su odvojili vrijeme za nas, a posebno hvala na doprinosu što danas živimo u slobodnoj i samostalnoj domovini.

Fotogafije pogledajte klikom na više.


Priloženi dokumenti:
predavanje_Vukovar_i_Skabrnja.rar (10.32 MB)
Teams.png (1.06 MB)


 

Kućni red

Kliknite na sliku kako biste pogledali Kućni red škole!

Kliknite na sliku kako biste vježbali za natjecanje!!

Kliknite na Dabar pristup natjecanju

 

Blog Novinarske grupe

OŠ Antuna Mihanovića, Klanjec

CMS za škole logo
Osnovna škola Antuna Mihanovića Klanjec / Lijepe naše 41, HR-49290 Klanjec / os-amihanovica-klanjec.skole.hr / ured@os-amihanovica-klanjec.skole.hr
preskoči na navigaciju