2020-10-09 20:02:00

Izvanučionička nastava na sv.Florijanu

U petak 2.10.2020. učenici trećeg razreda PŠ Lučelnica u pratnji svoje učiteljice Aleksandre Koleš uputili su se do kapele sv. Florijana.

Prekrasno vrijeme iskoristili su za učenje u prirodi s ciljem rješavanja zadataka iz Hrvatskog jezika, Matematike te Prirode i društva. Putem su u izvornoj stvarnosti ponovili sve ono što su o snalaženju u prostoru naučili iz Prirode i društva. Uočili su mahovinu i godove, a služili su se i kompasom.

Kada su stigli do kapele sv. Florijana, svaki učenik zauzeo je svoje mjesto te se pripremio za malo razredno natjecanje u tablici množenja. Učiteljica im je podijelila listiće s različitim razinama zadataka koje su učenici rješavali u zadanom roku. Nakon isteka vremena za rješavanje zadataka, učiteljica je pohvalila sve učenike za uložen trud u natjecanju te podijelila zlatnu, srebrnu i brončanu medalju te utješne medalje za sve sudionike. Na taj način obilježen je Svjetski dan tablice množenja.

Učenici su izveli i igrokaze koje su naučili i pripremili za sat lektire te stvorili veselo mini kazalište kod kapele sv. Florijana. Na taj su način ponovili kazališne pojmove: glumac, uloga, didaskalije, publika, predstava. Uočili su da se u prirodi može mnogo toga izvesti i naučiti te da je lakše i zabavnije učiti u izvornoj stvarnosti nego u školskim klupama.

Veseli i puni dojmova brzim hodanjem vratili su se do škole.


Osnovna škola Antuna Mihanovića Klanjec