2020-09-21 13:24:00

21. rujna 2020. - EU Cooperation Day

Europska unija je spoj različitih kultura, nacionalnosti i gospodarstava te se moramo međusobno razumjeti i upoznati kako bismo ostvarili maksimum svojih potencijala. Danas je Dan EU suradnje - "Sharing borders, growing closer",  te podsjećamo na aktivnosti i programe u koje smo se i mi uključili.

U lipnju smo sudjelovali u aktivnosti projekta Veze prirode, koju provodi Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode KZŽ sa svojim partnerima iz Hrvatske i Slovenije, u Zaštićenom krajobrazu Zelenjak. Naši su se učenici 2. i 3. razreda tom prigodom uključili u radionice i rad na terenu te upoznali biljni i životinjski svijet krajobraza Zelenjak i rijeke Sutle. Suradnju planiramo nastaviti i u ovoj školskoj godini te tako od malih nogu kontinuirano učiti i poticati na očuvanje  i obnovu biološke raznolikosti.

U rujnu 2020. javili smo se na poziv Zagorske razvojne agencije za organizaciju međunarodne biciklijade u sklopu programa RIDE&BIKE II. Naša je ponuda prihvaćena te će biciklijada biti organizirana početkom listopada u Klanjcu. Nadamo se lijepom vremenu i uspješnoj realizaciji.

Tako ćemo i mi pridonijeti međunarodnoj suradnji, socijalnoj inkluziji, osvijestiti problem klimatskih promjena i zajedničkog djelovanja s ciljem napredovanja i očuvanja planeta za buduće generacije.


Osnovna škola Antuna Mihanovića Klanjec