preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Mihanovića Klanjec

 > Naslovnica
Vijesti

Izvanučionička nastava na sv.Florijanu

Autor: Aleksandra Koleš, 9. 10. 2020.

U petak 2.10.2020. učenici trećeg razreda PŠ Lučelnica u pratnji svoje učiteljice Aleksandre Koleš uputili su se do kapele sv. Florijana.

Prekrasno vrijeme iskoristili su za učenje u prirodi s ciljem rješavanja zadataka iz Hrvatskog jezika, Matematike te Prirode i društva. Putem su u izvornoj stvarnosti ponovili sve ono što su o snalaženju u prostoru naučili iz Prirode i društva. Uočili su mahovinu i godove, a služili su se i kompasom.

Kada su stigli do kapele sv. Florijana, svaki učenik zauzeo je svoje mjesto te se pripremio za malo razredno natjecanje u tablici množenja. Učiteljica im je podijelila listiće s različitim razinama zadataka koje su učenici rješavali u zadanom roku. Nakon isteka vremena za rješavanje zadataka, učiteljica je pohvalila sve učenike za uložen trud u natjecanju te podijelila zlatnu, srebrnu i brončanu medalju te utješne medalje za sve sudionike. Na taj način obilježen je Svjetski dan tablice množenja.

Učenici su izveli i igrokaze koje su naučili i pripremili za sat lektire te stvorili veselo mini kazalište kod kapele sv. Florijana. Na taj su način ponovili kazališne pojmove: glumac, uloga, didaskalije, publika, predstava. Uočili su da se u prirodi može mnogo toga izvesti i naučiti te da je lakše i zabavnije učiti u izvornoj stvarnosti nego u školskim klupama.

Veseli i puni dojmova brzim hodanjem vratili su se do škole.
 

Kućni red

Kliknite na sliku kako biste pogledali Kućni red škole!

Kliknite na sliku kako biste vježbali za natjecanje!!

Kliknite na Dabar pristup natjecanju

 

Blog Novinarske grupe

OŠ Antuna Mihanovića, Klanjec

CMS za škole logo
Osnovna škola Antuna Mihanovića Klanjec / Lijepe naše 41, HR-49290 Klanjec / os-amihanovica-klanjec.skole.hr / ured@os-amihanovica-klanjec.skole.hr
preskoči na navigaciju